Dvodnevna međunarodna znanstvena konferencija, organizirana u sklopu provedbe STIM-REI projekta, a kojoj je u fokusu značajna suradnja Sveučilišta u Splitu s Humboldt sveučilištem iz Berlina odnosno suradnja Klastera izvrsnosti “Matters of Activity” (MoA) i Znanstvenog Centra izvrsnosti STIM započela je 10. srpnja na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS-a).

Sudionike konferencije uvodno je pozdravila prof. dr. dr. h.c Vlasta Bonačić-Koutecky, voditeljica projekta STIM-REI i Centra izvrsnosti STIM, dok je rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić izrazio zadovoljstvo što će se formalizirati suradnja našeg Sveučilišta i Sveučilišta Humboldt.

Mi pokušavamo vašu viziju i ideju što je to sveučilište i što bi ono trebalo biti slijediti i u Splitu, naročito kada je u pitanju interdisciplinarnost i suradnja unutar različitih znanstvenih područja. Imamo i sreće što živimo u Splitu, gradu bogatom povijesno-kulturnim naslijeđem u kojem su se oduvijek isprepletale različite kulture i narodi – kazao je rektor Ljutić zaželjevši svima uspješnu konferenciju i ugodan boravak u Splitu.

Sudionike je pozdravio i akademik Miroslav Radman, osnivač i v.d. ravnatelj MedILS-a.

Kao suosnivač instituta želim vam dobrodošlicu. Kada smo pokretali MedILS s velikom ambicijom vodili smo se idejom da u vremenu brzog razvoja tehnologije nađemo mjesto i vrijeme za promišljanje sažeto u sintagmi „what before how“ umjesto obrnuto – istaknuo je Radman.

Na konferenciji kroz niz zajedničkih predavanja i diskusija gosti i suradnici s Humboldta predstavljaju svoj istraživački rad i mogućnosti za zajedničku suradnju, a znanstvenici sa STIM-a predstavljaju uspješne rezultate znanstveno-istraživačkoga rada na projektu STIM-REI i centru STIM, posebno mladi istraživači, kroz predavanja i postere.

Drugog dana održavanja konferencije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, uz zanimljiva predavanja i poster sekciju, potpisan je sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Humboldt Sveučilišta Berlin.

Donosimo dio atmosfere i Program konferencije uz Listu postera.

PROGRAM Joint event_MoA_STIM

Poster session list Joint event MoA_STIM

 

Medijske objave:

Prilog na TV Jadran od 5:24 https://www.youtube.com/watch?v=2vO_o8LHqSg