U srijedu, 05. veljače uspješno je održano još jedno kvartalno okupljanje mladih istraživača. Kvartalno okupljanje je započelo zajedničkim obilaskom laboratorija naših znanstvenih voditelja prof. dr.sc. Frane Barbira i prof. dr.sc. Ante Bilušića koji su ovom prigodom pokazali rad i način upotrebe opreme koja je nabavljena kroz projekt STIM-REI. Najveći interes je izazvao obilazak računalnog klastera visokih performansi –  STINA kojeg za svoje istraživanje koriste prof. dr. dr. h. c. Vlasta Bonačić- Koutecký i prof. dr. sc. Darko Koračin.

Nakon obilaska laboratorija, mladi znanstvenici su predstavili rezultate svojih dosadašnjih istraživanja unutar I. elementa: Napredna tehnologija na nanoskali. Predavanja su održale Antonija Mravak, Josipa Šćurla, Anamarija Stoilova, Martina Perić Bakulić i Jelena Žarković.

Po završetku predavanja prof. dr. dr. h. c. Vlasta Bonačić- Koutecký je najavila iduće kvartalno okupljanje u svibnju 2020. s temama iz II. elementa: Voda i okoliš.

Pozivamo Vas sve da pratite naše novosti i objave vezane uz sljedeće kvartalno okupljanje i da nam se pridružite na tom događaju kako bi stekli uvid u rad Centra STIM i napredak istraživanja!